Viktigt att ta hand om allt som rör flytten

Nyheter

För att kunna genomföra en flytt på bästa sätt – det vill säga; att man hinner flytta allting på utsatt tid – så krävs det att man redan från början gjort en planering som man därefter följer. De allra flesta misslyckade flyttar sker nämligen på måfå och där personen i fråga underskattat hur lång tid allting tar. Ser man till en flytt och bryter ner en sådan i små delar så kommer man också att inse att varje litet moment tar tid och att det förmodligen tar längre tid än vad man från början räknat med.

Om man exempelvis ska flytta från en stad till en annan – ja, då blir planeringen än viktigare då det gäller att minimera risken att tvingas återvända. Ska man här exempelvis flytta från Örebro till Stockholm så är det första man ska tänka på det faktum att man måste hitta ett lämpligt fordon för att transportera allt bohag. Det går således inte att vara ute i sista stund och tro att den bensinstation som finns i Örebro ska ha ett stor lager av större lastbilar; nej, man måste se till att boka den största redan på ett tidigt stadium.

Vidare så måste man också se till att packa alla sina saker så att de är redo att bara bäras ner så fort flyttdagen infaller – man kan inte stå kvällen innan och stressa med att lägga tallrikar, koppar och glas i tidningspapper. Tipset här – oavsett om man är en familj eller en ensam person – är att man tar undan allting och använder sig av endast en tallrik, ett glas och bestick under den vecka som föregår flytten.

Flyttstädning glöms bort

Nästa moment som kommer med en flytt och som tyvärr har visat sig vara den som får stryka på foten på grund av att den som flyttar haft en dålig planering handlar om flyttstädning. I exemplet ovan så kan man förstå det också – ska man flytta från Örebro till Stockholm så vill man inte gärna vända tillbaka enbart i syfte att genomföra en flyttstädning i Örebro, där man alltså bodde tidigare.

Nej, då har man sitt fokus på att komma på plats i den nya staden. Det här är dock ingen ursäkt; oavsett vart man flyttar så måste också en flyttstädning ske och bara för att det är enklare att göra det om man flyttar inom samma stad – från en lägenhet i Örebro till en annan – så finns det inga ursäkter för att låta bli bara för att den nya bostaden ligger i en annan ort. Det man ska göra här är att – liksom vid hyran av lämplig transport – redan på ett tidigt stadium kontakta en städfirma för denna flyttstädning.

Är man ute i god tid så blir det nämligen betydligt billigare än om man ringer i sista sekunden. Att det kostar pengar att anlita en städfirma får man acceptera – det beloppet kommer nämligen att ligga en bra bit under de ekonomiska krav som de nya ägarna till lägenheten i Örebro kan ställa om de upptäcker att en flyttstädning uteblivit. Planering är A och O i då det kommer till en flytt och i detta ligger även en kontakt med en lämplig städfirma.

Previous
Bostadsmarknaden i Stockholm. Hur ser den ut idag?
Next
Viktigt att ta hjälp med badrumsrenovering

Leave a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *